DSC_5063

Danijel Labaš izvanredni je profesor zaposlen na Odsjeku za komunikologiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i ECTS koordinator. Na Hrvatskim studijima predaje više predmeta s područja komunikologija i novinarstva, semiotike etike, medijske pedgogije, religije i filma.

Gostujući je profesor poslijediplomskih interdisciplinarnih sveučilišnih studija Komunikologija i Kulturologija Doktorske škole Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, poslijediplomskog doktorskog studija Informacijskih i komunikacijskih znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu,  doktorskog studija novinarstva Sveučilišta u Mostaru, te specijalističkog studija Odnosi s javnošću Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Član je Hrvatskog povjerenstva za suradnju s Organizacijom ujedinjenih naroda za prosvjetu, znanost i kulturu (UNESCO), Matice hrvatske i Hrvatskoga društva katoličkih novinara.

Predsjednik je Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu od 2008. godine i voditelj krovnog projekta „Djeca medija“, te je jedan od organizatora i suvoditelj  „Komunikološke škole“ Matice hrvatske.  Od 1998. godine predsjedava žirijem Glasa Koncila koji na „Danima hrvatskog filma“ dodjeljuje filmsku nagradu za promicanje etičkih vrijednosti na filmu „Zlatna uljanica“, te autor i voditelj emisije „Okrugli stol“ Trećega programa Hrvatskog radija.