Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK) je od 25. listopada do 2. prosinca 2016. u Velikoj Gorici provodilo je projekt Medijska pismenost u školi i obitelji“.

Uz potporu Grada Velike Gorice, članovi projekta su za učenike viših razreda četiri matične škole (OŠ Nikole Hribara, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Jurja Habdelića, OŠ Eugena Kumičića) pripremili i održali edukacijska i interaktivna predavanja, a za stručne suradnike, nastavnike i roditelje učenika navedenih škola predavanja i radionice održani su u Centru za djecu, mlade i obitelj.

Učenici 5. razreda slušali su predavanje o sigurnosti na internetu te nasilju putem novih medija, učenicima 6. razreda održana su predavanja o medijskoj ljepoti i stereotipima u medijima, 7. razredi su slušali o videoigrama te njihovom utjecaju dok su učenici 8. razreda imali predavanje o medijima u obrazovanju. Nastavnici, stručni suradnici i roditelji slušali su razne teme o medijima u dječjim životima te medijskoj pismenosti i ulozi roditelja, nastavnika i stručnih suradnika u medijskom opismenjivanju djece u školi i obitelji.

U sklopu projekta, u Velikoj Gorici su održana ukupno 24  predavanja, točnije njih 15 za učenike viših razreda, 7 za nastavnike i stručne suradnike te 2 za roditelje.