„Medijski odgoj i medijska pismenost kao prevencija nasilja u školi“ – Grad Velika Gorica

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK) uz potporu Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport u suradnji s Centrom za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica u prostoru Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica 11, 14. i 17. studenoga 2014. provelo je projekt „Medijski odgoj i medijska pismenost kao prevencija nasilja u školi“.

U programu je sudjelovalo 16 stručnih suradnica iz svih 11 velikogoričkih škola. U sklopu jednoga od predavanja prikazani su i rezultati istraživanja provedenog u Velikoj Gorici 2013. godine o prisutnosti elektroničkog nasilja među učenicima četvrtih i sedmih razreda u velikogoričkim osnovnim školama.

Stručne suradnice su pokazale veliku zainteresiranost za temu, iznosile su svoja iskustva, ukazivale na načine na koje ga oni rješavaju, ali i na probleme na koje pritom nailaze. Zadovoljstvo održanim projektom odražava i molba stručnih suradnica da im se proslijede prezentacije, te da se nastavi suradnja, što je već i ostvareno dodatnim predavanjem na temu utjecaja videoigara na djecu.