Projektom „Medijskom kulturom do kvalitetnijeg građanstva uz Djecu medija“ DKMK je uz potporu Agencije za elektroničke medije (AEM) od 23. siječnja do 30 rujna 2015. održao ukupno 60 edukativnih interaktivnih predavanja s temama iz ukupno šest područja: Novi mediji i sigurnost na internetu, Nasilje i utjecaj medija na djecu i mlade, Etika i senzacionalizam u medijima, Medijsko oglašavanje, Prikaz ljepote u medijima i stereotipi te Odgojna i obrazovna uloga medija i korištenje medija u nastavi.

Predavanja su održana u 15 osnovnih škola u prvoj polovici 2015., a one su redom: OŠ Sv. Petar Orehovec (Orehovec), OŠ Jabukovac (Zagreb), OŠ Odra (Zagreb), OŠ Stjepana Radića (Božjakovina), OŠ Ljudevita Gaja (Krapina), OŠ Veliko Trgovišće (Veliko Trgovišće), OŠ Petra Zrinskog (Zagreb), OŠ Marija Bistrica (Marija Bistrica), OŠ Vinica (Vinica), OŠ Grofa Janka Draškovića (Klenovnik), OŠ Ivanić Grad (Ivanić Grad), OŠ Ivana Mažuranića (Vinkovci), OŠ Stjepana Radića (Metković), OŠ Braće Radić (Botinec-Zagreb) i OŠ Otok (Zagreb).

Kratkoročni je cilj projekta educiranje djece i mladih o pozitivnim, ali i onim negativnim stranama masovnih medija. Dugoročni je cilj projekta medijski odgoj i obrazovanje djece i mladih o medijima kako bismo razvili njihovu svijest o važnosti medija za društvo i znanja o medijima, te im ukazali na pozitivne i negativne strane masovnih medija. Naime, ukazivanjem na prednosti medija u obrazovanju djece potiču se pozitivni modeli ponašanja (razumijevanje, poštovanje i briga o drugima). S druge strane, edukacijom djece i mladih o negativnim stranama medija, ukazuje se na povezanost nepravilna korištenja medijskih sadržaja i njihov utjecaj na društvo/mlade te ćemo ih tako upozoriti na skrivene prijetnje i opasnosti koje dolaze s korištenjem masovnim medijima. Time pridonosimo odgoju učenika u svjesne odrasle osobe i pomažemo u formiranju pojedinaca koji će biti kritični prema medijima koji ih okružuju.