Središnji državni ured za demografiju i mlade dao je podršku još jednom našem projektu, ovoga puta usmjerenom podršci roditeljstvu.  Projekt Video pokreni – savjet primijeni! provest ćemo u suradnji s udrugom Pragma.

Ovim projektom ćemo educirati roditelje o opasnostima kojima su djeca izložena prilikom korištenja računala, interneta i drugih sredstava komuniciranja na daljinu i kako razgovarati s djecom o tome što rade na internetu s ciljem efikasne prevencije elektroničkog nasilja kod djece.

Masovni mediji djecu zabavljaju, uče i informiraju, ali sve više njima i manipuliraju, oblikuju njihova mišljenja, osjećaje i stavove, te nerijetko dovode do ovisnosti, potiču agresiju, nasilje i strah.

Pružit ćemo podršku roditeljima kroz inovativan program trajno dostupnih video isječaka sa savjetima o opasnostima kojima su djeca izložena u virtualnom svijetu temeljena na istraživanju o stvarnim potrebama roditelja.

Kroz edukativne programe medijske pismenosti djelovat ćemo preventivno, educirati i osnažiti roditelje kako bi se smanjili slučajevi elektroničkog nasilja nad i među djecom te drugih štetnih utjecaja korištenja interneta.

Želimo osvijestiti roditelje i upoznati ih s pravima, obvezama i mogućim posljedicama djela njihove djece u virtualnom svijetu.