Započela je provedba radionica u sklopu druge godine programa Medijski jak – kao superjunak! u OŠ Augusta Šenoe iz Zagreba, OŠ Mihaela Šiloboda Sveti Marin pod Okićem, OŠ Katarine Zrinski Krnjak i OŠ 22. lipnja Sisak.

Program se sastoji od jedne edukacije mjesečno kroz devet mjeseci, a obuhvatit ćemo četiri tematske cjeline: Oglašavanje u medijima, Videoigre, Pretraživanje interneta i Privatnost (i pravila ponašanja) na internetu. Ove godine izdana je nova Knjižica radnih materijala za svakog učenika.

Na kraju prošle školske godine snimili smo videouradak u kojem smo razgovarali s učenicima ove četiri škole koji su nam pokazali zavidno znanje iz područja medijske pismenosti.

Opći cilj programa je doprinijeti jačanju osobnih kompetencija i socijalnih vještina učenika razredne nastave kroz kontinuirano medijsko obrazovanje tijekom kojeg ćemo učenike izravno osnažiti za kritički usmjereno, proaktivno, sigurno i promišljeno kretanje u medijskom svijetu te ih potaknuti na korištenje raznih pozitivnih aspekta medija.

Program podupire Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te zaklada Hrvatska za djecu.