Pod vodstvom međunarodne organizacija Media&Learning, a u suradnji s partnerima iz Belgije, Njemačke, Irske i Finske pripremili smo 5 besplatnih interaktivnih online modula o medijskoj pismenosti za učitelje početnike, za već aktivne učitelje u području medijske pismenosti, ali i za ravnatelje škola

 

 

Započni online edukaciju!

Prva dva modula namijenjena su učiteljima koji bi se željeli angažirati u području medijske pismenosti, ali nisu sigurni od kuda krenuti. Treći modul sadrži brojne primjere dobre prakse i aktivnosti iz svih dijelova Europe koje bi učitelji mogli provoditi u svom svakodnevnom radu. Četvrti modul namijenjen je primarno stručnim suradnicima i učiteljima koji su u školama aktivnije angažirani oko medijske pismenosti, dok je peti modul izvrsna početna točka za ravnatelje i stručne suradnike ukoliko se na razini škole promišlja o uvođenju protokola ili smjernica vezanih uz konkretne slučajeve nastale kao posljedica utjecaja medija i društvenih mreža na svakodnevni život djece.

Ukupno 5 modula (svaki po 45 minuta) vodit će vas kroz medijsku pismenost i mogućnosti kako je implementirati u razred i školu. Sadržaj modula dostupan je isključivo na engleskom jeziku, a video materijali u sklopu modula sadrže titlove i na hrvatskom jeziku. Po završetku online edukacije polaznici mogu steći dva certifikata, jedan nakon usvajanja prva tri modula, a drugi po završetku četvrtog i petog modula.

Edukacija započinje zanimljivom samoprocjenom vlastite razine medijske pismenosti. Tako možete saznati koja ste životinja u području medijske pismenosti te sami odlučiti u kojem smjeru dalje želite ići i koliko ćete se osobno angažirati. Cilj je ove online edukacije pomoći učiteljima u svim okruženjima da unesu medijsku pismenost u učionice. U današnjem digitalnom dobu učenici su neprestano bombardirani medijima i ključno je opremiti ih velikim brojem vještina za snalaženje i razumijevanja medija.

TeaMLit online edukacija nastala je kao dio projekta TeaMLit u sklopu kojeg je pokrenuta i mreža edukatora učitelja koja pruža smjernice, resurse i podršku za edukaciju u području medijske pismenosti. Edukacijski program kreirali su Media & Learning Association (Belgija); Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu (Hrvatska); Heidelberg School of Education (Njemačka); Mediawijs (Belgija); Dublin City University Institute for Future Media, Democracy, and Society (Irska) and the Finnish Society on Media Education (Finska).