Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike pružilo je jednokratnu potporu Društvu za komunikacijsku i medijsku kulturu za provedbu projekta „Medijskom edukacijom za inkluzivnije društvo”. Projekt se provodi do kraja veljače 2021. te će se zbog nepovoljnog razvoja epidemiološke situacije umjesto kroz edukacije uživo provoditi u prilagođenom obliku, odnosno kroz webinare.

Počevši od 9. studenog održat ćemo 5 webinara, svaki ponedjeljak u 18:00 sati, otvorenih za sve zainteresirane srednjoškolce iz Hrvatske. Svaki webinar obradit će različite teme prema sljedećem rasporedu:

 

9. 11. u 18:00 sati – izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj: Moje prezentacije bit će najbolje (prijave traju do subote 7. studenoga)

U ovom webinaru učenici će naučiti kako napraviti preglednu, razumljivu i vizualno privlačnu prezentaciju. Kako uspostaviti kontakt s publikom? Kojim se dodatnim alatima koristiti za još bolju interakciju? Koje su najčešće pogreške koje radimo u prezentacijama?

 
 

16. 11. u 18:00 sati –  dr. sc. Ivan Uldrijan: Kako kreirati medijski sadržaj? (prijave traju do subote 14. studenoga)

Medijski su sadržaji svuda oko nas i trebamo ih razumjeti. A najbolje ćemo ih razumjeti kada ih dobro upoznamo te se i sami okušamo u kreativnom medijskom stvaralaštvu. Webinar upoznaje s nekim temeljnim načelima stvaranja medijskih sadržaja u digitalnom okružju, kao kreativnom putu ka medijskoj pismenosti.

 

23. 11. u 18:00 sati – Udruga Pragma: Moja karijera, moja odluka – ulaganje u obrazovanje i  socio-emocionalne vještine kao osobno i društveno ulaganje (prijave traju do subote 21. studenoga)

Istraživanja pokazuju kako je za odabir zanimanja mladih važan utjecaj određenog pojedinca u životu mladih (najčešće oca ili majke), kao i uloga roditeljskih obrazovnih vrijednosti. Potrebno je ulagati u programe profesionalnog razvoja mladih koji omogućuju mladima da samostalno i uz pomoć „drugih“ (nastavnika, roditelja, prijatelja, drugih organizacija) upoznaju svoje sposobnosti, interese i vrijednosti, istraže svijet rada i planiraju svoju karijeru. Kroz webinar, učenici će dobiti ključne informacije o važnosti obrazovanja te u vježbi analizirati promjene koje se događaju u njihovoj okolini kako bi stekli uvid u brzinu promjena i važnosti cjeloživotnog učenja.

 

30. 11. u 18:00 sati – izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj i prof. dr. sc. Danijel Labaš: Kako ostaviti dobar dojam na druge? (prijave traju do subote 28. studenoga)

Kako ostaviti dobar dojam na druge? To je pitanje koje si postavljamo vrlo često i koje nas ponekad opterećuje, jer prvi dojam o nama – kojega drugi stječu “halo efektom” – može zavarati. Zato ćemo u ovome webinaru naučiti kako se pripremiti za javni nastup, što je za njega važno i kako možemo promijeniti negativan dojam kojega su drugi možda stekli o nama na prvi pogled i na prvome susretu.

 

7. 12. u 18:00 sati – prof. dr. sc. Danijel Labaš: Što drugi vide kad im govorim? (prijave traju do subote 5. prosinca)

U ovom ćemo webinaru naučiti nešto više o važnosti verbalne i neverbalne komunikacije, otkriti neke “trikove” za bolju koordinaciju između racionalnog i emocionalnog u našem govoru, te otkriti zašto ljudi više vjeruju onome što vide nego onome što čuju.

 

Pozivamo sve zainteresirane srednjoškolce da nam se priključe na ovim besplatnim online edukacijama i obogate svoje komunikacijske, prezentacijske i poduzetničke vještine. Isti sudionici mogu sudjelovati i na više tematski različitih edukacija.

Nakon svake edukacije sudionici će dobiti jednostavni projektni zadatak, a najbolji uradak će osvojiti nagradu – tablet. Pročitajte pravila kreativnog natječaja.

Prijave se vrše putem maila webinari@dkmk.hr ili putem inboxa na društvenim mrežama Djece medija. Prijave su nam važne zbog slanja poveznice za sudjelovanje prije održavanja webinara. U prijavi navedite svoje ime, prezime i adresu elektroničke pošte na koju želite da vam stigne poveznica za pristup webinaru te datum i naziv webinara na kojem želite sudjelovati.

 

Pridružite nam se, naučite nešto novo, zabavite se i osvojite vrijedne nagrade!

 

Čekamo vaše prijave!