Djeca medija su i ovog mjeseca bila iznimno aktivna – do sad smo u studenom održali čak 29 radionica i predavanja, te dva webinara.

 

U sklopu projekta „Medijska pismenost za sve“ kojeg provodimo uz potporu Agencije za elektroničke medije, prof. dr. sc. Danijel Labaš i izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj održali su radionicu „Educiraj edukatora: Izazovi i rizici u virtualnom svijetu“ u samoborskom Bunkeru, a prof. dr. sc. Danijel Labaš je održao predavanje za roditelje učenika OŠ Izidora Poljaka Višnjica. Izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj i Katarina Blažina Mukavec, mag. comm.,  održali su još jedan webinar – „Kako provjeravati informacije i sadržaj u virtualnom svijetu?“, četvrti po redu u sklopu istog projekta.

 

U Samoboru su, ovoga puta u OŠ Bogumila Tonija, Irena Domitrović, mag. nov., i Katarina Blažina Mukavec, mag. comm. održale čitav niz radionica u sklopu projekta „Virtualno svoj“ koji provodimo uz potporu POU Samobor i Grada Samobora, dok je izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj u sklopu istog projekta održao predavanje za roditelje učenika 4. razreda u Sv. Martinu pod Okićem u OŠ Mihaela Šiloboda.

 

Irena Domitrović, mag. nov., i Katarina Blažina Mukavec, mag. comm., su u sklopu projekta Uniqa osiguranja „Klikni s nama za sigurniji internet“ održale radionice za učenike OŠ Veliko Trgovišće i OŠ Karlobag, a Ivan Nekić, mag. nov., i Ivan Fedor, mag. comm., u PŠ Oklaj i OŠ Drniš. Tema kojom se bavimo u projektu su sigurnost i privatnost u virtualnom svijetu s naglaskom na društvenim mrežama. U sklopu istog projekta pokrenut je i kreativni natječaj za učenike od 13 do 17 godina o kojem više možete pročitati na #digitalnageneracijapiše.

 

U Velikoj Gorici su Kata Aničić, mag. comm., Katarina Blažina Mukavec, mag. comm., i Irena Domitrović, mag. nov., s djecom razgovarale o dobrim i lošim stranama igranja videoigara u sklopu projekta „Videoigre igraj s nama da ne bude drama“. O istim je temama, s druge točke stajališta, razgovarao prof. dr. sc. Danijel Labaš s učiteljima, a potom i roditeljima, u Centru za djecu, mlade i obitelj. U sklopu istog projekta, kojeg provodimo uz potporu Grada Velike Gorice, 13. studenog su izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj i Katarina Blažina Mukavec, mag. comm., održali webinar „Videoigre – edukacija ili samo rekreacija?“ za odgojno-obrazovne djelatnike Grada Velike Gorice i knjižničare iz cijele Hrvatske.

 

Niz radionica medijske pismenosti održale su i Ivana Folo, univ. bacc. comm., Lina Malek, mag. comm. et croat., Kata Aničić, mag. comm., i Irena Domitrović, mag. nov. u Dječjem domu A. G. Matoš u Zagrebu u sklopu projekta „Razmisli prije nego klikneš“ koji provodimo uz potporu Grada Zagreba.

 

Na fotografijama u nastavku pogledajte kako nam je bilo! 🙂