Članice Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu zadužene za upravljanje društveno-mrežnim kanalima projekta Djeca medija održale su prvo predavanje i radionicu na temu digitalnog marketinga u subotu 8. travnja.

 

Pod budnim okom koordinatorice tima društvenih mreža Ines Jurkovićcommunity managerice,  Maja FistrićNikolina LednickiMarija PastuovićValentina Krklec i Ana Milas kroz srodne tematske cjeline predstavile su najvažnija obilježja nastupa na društvenim mrežama. Predavanja i radionice bile su namijenjene članovima DKMK-a koji su htjeli čuti i razumjeti kako funkcioniraju društvene mreže na stvarnim primjerima. Kako svaka članica tima društvenih mreža radi u agencijama i tvrtkama koje se bave digitalnim marketingom, Ines je prepoznala potencijal koji je odlučila usmjeriti na mlade ljude koji traže ili će uskoro tražiti posao u nekoj od srodnih struka.

 

Kako to obično biva, sve počinje sa stvaranjem kvalitetne strategije. Maja Fistrić predstavila je glavna obilježja strategije te objasnila njenu važnost za sve brendove koji žele imati točno definirane ciljeve i metode u svom društveno-mrežnom nastupu. Nakon prvog izlaganja, nastupila je Ines temom content marketinga. Objašnjavajući što znači content, istaknula je njegov potencijal i važnost koju ima u pozicioniranju određenog branda kao kvalitetnog i konzistentnog, odnosno onog koji brine za svoje fanove i kupce. Nikolina je preuzela palicu sa svojom temom o besplatnim i korisnim online alatima bez kojih niti jedan digitalac ne može zamisliti svoj posao. Da, da, postoje efikasni, a besplatni alati koji pomažu u stvaranju što kvalitetnijeg tekstualnog i vizualnog sadržaja.

 

Ana je nastavila s predstavljanjem statistika o Facebooku, najvećoj društvenoj mreži, i Twitteru koji, nažalost, stagnira s rastom u zadnje vrijeme. Marija je sa svojim zavidnim znanjem stečenim kao CM na profilu Twittera Vlade RH pokazala neke loše i dobre primjere pisanja statusa i objava za tu društvenu mrežu, što je bilo korisno čak i nekima koji se time bave profesionalno. Zadnja, ali nikako najmanje važna, Valentina je predstavila osnove oglašavanja na Facebooku te je dala vrlo korisne savjete kako optimizirati kampanje na Facebooku.

 

Nakon završenog predavačkog dijela slijedila je radionica, kroz koju su sudionici mogli vidjeti s čime se digitalci susreću u svom svakodnevnom poslu.

 

Anketa koju su na kraju radionice ispunili polaznici pokazala je da su edukacije poput ove svakako poželjne i potrebne za naše članove. Odaziv je pokazao i veliku zainteresiranost naših članova, a predavačice i Upravni odbor udruge nadaju se kako će u narednom razbolju organizirati još nekoliko sličnih predavanja za sve zainteresirane članove.

 

Dojmovi polaznika:

“Sve se posložilo kako treba. Dobra organizacija i društvo. Puno različitih iskustava, tema, primjera. Spojili smo ugodno s korisnim! Bravo za organizatore!”
Anja Mihaljević

“Meni je bilo super! Krenule su od osnova što mi je bilo dobro i pokrile su puno tema i to su, po meni, napravile jako dobro i povezano, i činilo se kao da su puno radile na fluidnosti predavanja. Vidi se da cure imaju puno puno znanja i drago mi je što im to nije problem podijeliti!”
Beatta Lovrečić

“Nakon skoro pet godina fakulteta, kada mi je minuta do 12 za shvatiti čime se želim baviti i što još moram naučiti za taj posao, ovakve radionice dolaze kao slamka spasa jer pomažu rasvijetliti još neke kutke o kojima do sada nisam razmišljala. Toliko toga još možemo naučiti jedni od drugih a sve u svrhu osobnog i profesionalnog rasta. Iznimno sam sretna jer sam imala priliku sudjelovati u ovakvom tipu radionice gdje je atmosfera bila opuštena, društvo ugodno, a pola dana proletjelo je u tren oka.”
Irena Domitrović

 

 

 

Autorica: Ana Milas