Novo partnerstvo s Hrvatskim školskim sportskim savezom potvrđuje suradnju na izvrsnom projektu sportskog novinarstva koji će srednjoškolce, kroz edukaciju o osnovama novinarstva i medijske pismenosti te izvještavanje sa svih velikih državnih školskih prvenstva, uključiti i u školski sport kao IPL učenike novinare.

Projekt „Igram, pišem, lajkam“ sportskog novinarstva postoji od 2013. godine te je u 2022. obnovljen i proširen. U modificiranom će obliku obrazovati i uključiti novih 20-ak učenika novinara u aktivnosti školskog sporta.

S ciljem uključivanja nesportaša u sustav školskog sporta te sa željom da se državna prvenstva bolje promoviraju u javnom prostoru, Hrvatski školski sportski savez otvorio je natječaj za srednjoškolce koji sudjelovanjem u projektu mogu postati IPL školski učenici novinari.  Više o projektu i Hrvatskom školskom sportskom savezu možete pročitati ovdje.

S obzirom na dugogodišnje iskustvo u području medijske pismenosti i redovitom radu s mladima, Hrvatski školski sportski savez iskazao je interes za suradnjom s Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu u pripremanju edukacije koja će se održati za nove novinare i njihove mentore tijekom ožujka.

Stoga su glavni tajnik HŠSS-a dr. sc. Ivan Dujić i predsjednik DKMK-a prof. dr. sc. Danijel Labaš 11. veljače 2022. godine potpisali partnerski sporazum u prostorijama našeg Društva.

Potpisivanjem ovog sporazuma, naše je Društvo na raspolaganje stavilo svoje volontere koji će zajedno s organizatorima projekta pripremiti i održati radionice o novinarstvu i medijskoj pismenosti na njihovoj „Igram, pišem, lajkam“ edukaciji.

Naša volonterka Marija Bobinski koordinatorica je ovogodišnje edukacije i samog projekta ispred Hrvatskog školskog sportskog saveza, a naš volonter Ivan Fedor svoja će znanja o radijskom novinarstvu, izvještavanju u sportu i medijskoj pismenosti podijeliti s finalistima projekta na edukaciji u Poreču.

Pozivamo sve zainteresirane mentore i srednjoškolce da se prijave za sudjelovanje u projektu do 20. veljače! Sve uvjete za prijavu i detalje o projektu možete pročitati ovdje.

 

 

Autorica: Marija Bobinski, 11. veljače 2022.

Foto: Tina Hrubi, 11. veljače 2022.