Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK) u sklopu projekta „We play it safe!“ (Igrajmo sigurno!) kojeg financijski podržava Vlada Sjedinjenih Američkih Država uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj raspisuje:

 

Javni natječaj za odabir polaznika u obrazovnom programu „We play it safe! “ za učitelje, nastavnike i knjižničare osnovnih i srednjih škola

 

Želite li provesti tjedan dana u „igri“ s jednom od najvećih svjetskih stručnjakinja iz područja digitalne i medijske pismenosti?

Jeste li ikada čuli za pojam igrifikacija?

Želite li naučiti kako uz igru učiti o digitalnoj medijskoj pismenosti?

Jeste li ikada imali priliku uz vrhunske stručnjake naučiti kako izraditi svoju video igru o medijskoj pismenosti, iako nemate dovoljno IT vještina i kompetencija?

 

Pozivamo vas da se prijavite na petodnevnu radionicu koju će od 20. 9. do 24. 9. 2021. voditi prof. dr. sc. Renee Hobbs (Rhode Island University, SAD) zajedno s Anahitom Dalmiom iz tvrtke ALTEREA (SAD) specijalizirane za interaktivno obrazovanje i zabavu. U programu će sudjelovati i stručnjaci iz DKMK-a te voditelj cijelog projekta izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj, izvanredni profesor na Studiju novinarstva Fakulteta političkih znanosti i potpredsjednik DKMK-a.

Sudionici će zajednički raditi na stvaranju jednostavnih digitalnih igara koje se mogu koristiti u radu s učenicima. Do kraja ovog seminara imat ćemo niz potencijalno vrijednih koncepata dizajna koji se uz pomoć stručnjaka mogu razviti u multimedijske obrazovne igre. Najbolji polaznici nastavit će rad na svojim projektima i nakon završetka radionice te do kraja studenog predstaviti pilote digitalnih igara o medijskoj pismenosti.

Radionica se sastoji od dva dijela: prvi obuhvaća petodnevni kontaktni rad za 25 odabranih polaznika u trajanju od 6 sati dnevno od 20. 9. do 24. 9. 2021, dok se drugi dio programa odnosi na online poučavanje prema individualnim dogovorima koji će trajati do studenog 2021.

Na radionicu se mogu prijaviti učitelji, nastavnici i knjižničari iz cijele Hrvatske. Sudjelovanje u programu je besplatno, kao i svi dodatni edukativni materijali. Polaznici koji uspješno završe program dobit će certifikat, odnosno potvrdu uspješnog završetka programa edukacije te nastaviti svoj rad sa stručnjacima i nakon službenog završetka radionice. Troškovi smještaja i prijevoza za polaznike izvan Zagreba nisu osigurani. Preduvjet za sudjelovanje u programu je najmanje poznavanje B2 razine engleskog jezika.

Natječaj je otvoren do 22. kolovoza 2021.

Rezultate prvog kruga natječaja objavit ćemo 25. kolovoza 2021.

 

Pridružite nam se u ovom jedinstvenom obrazovnom programu. Igrajte se s nama. I uživajte u učenju s nama!

 

Za prijavu molimo vas ispunite pristupni obrazac: https://forms.gle/6yZjqTkuiFtx6xL98.