Zahvaljujući potpori Grada Zagreba DKMK je započeo s provedbom projekta „U edukaciji je kvaka za online sigurnog đaka“.

 

 

 

 

Projekt uključuje radionice na temu prevencije elektroničkog nasilja i povećanju sigurnosti na internetu za predstavnike generacija 2., 4., 6. i 8. razreda OŠ Kustošija i OŠ Petar Zrinski. Cilj je potaknuti sudionike da djeluju kao multiplikatori znanja, odnosno da prenesu ostalim učenicima iz svojih razreda što su sve naučili na radionici.

 

Uz to, učenici koji pokažu interes sudjelovat će u pripremi digitalne brošure koja će sadržavati najvažnije savjete i informacije o tome kako se zaštititi u virtualnom svijetu. Brošura će zbog svojeg digitalnog oblika biti dostupna svim učenicima u Republici Hrvatskoj i šire.

 

Uz radionice za učenike, u sklopu projekta održat ćemo i predavanja za učitelje i roditelje učenika navedenih škola.

 

Primarni cilj projekta je osvijestiti problem elektroničkog nasilja koji svakog dana pogađa sve veći broj djece i mladih te djelovati preventivno, odnosno educirati sudionike o načinima zaštite privatnosti u virtualnom svijetu. Sekundarni cilj je da svi sudionici nakon održanih predavanja i radionica sami znaju što poduzeti  ako su izloženi elektroničkom nasilju Obuhvaćanjem triju ključnih skupina – učenika, učitelja i roditelja, stvaramo temelj za prevenciju elektroničkog nasilja u školi i obitelji.

 

Provedba projekta „U edukaciji je kvaka za online sigurnog đaka“ traje do 31. prosinca 2019. godine.