U petak, 1. ožujka završila je konferencija Media Literacy Matters u Bruxellesu na kojoj je sudjelovalo gotovo 500 stručnjaka i praktičara na području medijske pismenosti iz više od 40 zemalja.

Konferencija je trajala tri dana i obuhvatila je širok spektar tema medijske pismenosti.

Među predavačima našli su se i potpredsjednik Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu Igor Kanižaj, koordinatorica odgojno-obrazovnih radionica i EU projekata Tamara Kvas i voditeljica ureda  i koordinatorica projektnih aktivnosti Katarina Blažina Mukavec iz Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu.

 

 

 

Tamara Kvas, koordinatorica europskih projekata, predstavila je rad projekta TeaMLit s temom

,,TeaMLit and the offer made to teacher trainers: network, repository and modules” u panel diskusiji Supporting the media literacy training needs of working teachers.

 

Katarina Blažina Mukavec, voditeljica ureda i nacionalnih projekata, predstavila je rad udruge s knjižničarima u Hrvatskoj s temom ,,Librarians as media literacy advocates in Croatia” u sklopu panel diskusije Librarians as media literacy advocates.

 

Igor Kanižaj, potpredsjednik Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, sudjelovao je u panelu Localisation, adaptation and reusability of educational resources s temom ,,Localising EDUboxes in Croatia”. Igor je, također, izlagao na posljednjem panelu konferencije na temu The future challenges for digital and media literacy practitioners and policy makers gdje je predstavio najbolje prakse vijeća EDMO.