Još jednu godinu za redom Grad Velika Gorica i Upravni odbor za predškolski odgoj, školstvo i sport podržali su Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu te u sklopu programa prevencije društveno neprihvatljivih ponašanja djece i mladih za 2017. godinu pružili financijsku potporu za provođenje projekta „Moj svijet medija”.

Provedba radionica je započela 16. listopada i trajala do kraja studenog 2017. godine. a tijekom navedenog razdoblja predavači DKMK-a su održali 23 radionice za učenike četvrtih razreda svih područnih i odabranih matičnih škola Grada Velike Gorice. Kroz radionice smo djecu upozorili na negativne strane medija i upoznali ih s različitim tehnikama medijske manipulacije, pružili savjete kako da sami prepoznaju i uspješno izbjegnu negativne utjecaje medija, te ponudili smjernice koje će im omogućiti da se od istih sami zaštite.  Još važnije, poticali smo učenike da uoče i sve pozitivne strane medija, kojih je znatno više te da i sami postanu kreatori medijskog sadržaja.

Osnovni cilj projekta „Moj svijet medijaje potaknuti kritičko razmišljanje djece o medijskom prostoru koji nas okružuje te im kroz pozitivne modele učenja i primjere pružiti potrebno znanje pomoću kojeg oni mogu razumjeti sadržaj s kojim se svakodnevno susreću preko svojih mobitela, tableta ili računala. Iznimno je važno da djeca osvijeste brojne prednosti (pristupnost informacija, edukacija, zabava) koje im današnji medijski prostor pruža, ali i rizike i opasnosti s kojima se veoma lako mogu susresti (nasilje, prikriveno oglašavanje, prikaz ljepote u medijima, cyberbullying i sl.).