Ponovno smo od Grada Zagreba dobili potporu za projekt Online seniori!

Starijim osobama koje nisu toliko vješte s novim tehnologijama vjerojatno je teže shvatiti koliki doseg i učinak mogu imati naše izjave, fotografije, način izražavanja i sve ostale informacije koje plasiramo u virtualni svijet. Upravo zbog toga, u sklopu ovog projekta organizirat ćemo tečaj na kojem će korisnici naučiti i savladati osnovne vještine prilikom uporabe novih medija!

Postojeće edukacije o medijima i upotrebi novih tehnologija obuhvaćaju uglavnom djecu (školski kurikul i izvaninstitucionalno podučavanje), a za umirovljenike na području Grada Zagreba ima vrlo malo programa koji podučavaju o (novim) medijima i svim prednostima i izazovima koje oni nose iako iz ranije opisane potrebe možemo uvidjeti kolika je važnost edukacije. Jedan od glavnih ciljeva medijskog i digitalnog obrazovanja starijih osoba i njihovog uključivanja u informacijsko društvo trebao bi biti postizanje zadovoljavajuće kvalitete života u starosti, što će im omogućiti da vode ispunjeniji i aktivniji život.

 

Održat ćemo dvije edukacije, ali i konzultacije na kojima će sami umirovljenici odlučiti o temama o kojima im nedostaje znanja o medijima.