Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu dobilo je financijsku potporu u sklopu Javnog poziva za predlaganje programa pozitivnog razvoja i prevencije društveno neprihvatljivih ponašanja djece i mladih za 2023. godinu od interesa za Grad Veliku Goricu.

Kako bismo učenike četvrtih razreda područnih škola Grada Velike Gorice podučili pravilnom korištenju novih medija, s posebnim naglaskom na društvene mreže, pripremili smo projekt Budi mudrica u digitalnom svijetu koji će djeci pružiti praktična i teorijska znanja potrebna za bolje razumijevanje virtualnog svijeta.

Cilj projekta je provedbom radionica educirati učenike o pozitivnim i negativnim aspektima novih medija na kritički pristup medijima i bolje razumijevanje sadržaja s kojim se susreću u virtualnom svijetu, posebice na društvenim mrežama.

Djeca će dobiti konkretne smjernice, primjere i savjete o tome kako se zaštititi od elektroničkog nasilja, kako osvijestiti vlastito vrijeme provedeno uz medije. Učenike ćemo potaknuti da razgovaraju sa svojim roditeljima ili nekom drugom osobom od povjerenja bez straha te ih ohrabriti da priznaju ako naprave neku pogrešku u virtualnom svijetu ili se susretnu sa slučajem elektroničkog nasilja.

U sklopu projekta održat ćemo 13 radionica za učenike četvrtih razreda svih područnih škola u Velikoj Gorici.