Ovoga tjedna smo započeli s provedbom radionica u sklopu projekta “Izrazi se medijima i emocijama” koji podupire Zaklada Hrvatska za djecu.

 

Radionice otvorenog tipa – jednu za djecu uzrasta 5 do 7 godina, a drugu za djecu od 8 do 10 godina –  provodit ćemo od siječnja do svibnja, svakog zadnjeg tjedna u mjesecu. Na radionicama nam se mogu pridružiti sva zainteresirana djeca uz prethodnu najavu na info@dkmk.hr zbog ograničenog broja mjesta.

 

 

 

Kako nam je bilo na ovotjednim radionicama pogledajte u nastavku.

 

 

Projekt “Izrazi se medijima i emocijama” Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu provodi od listopada 2019. do rujna 2020. godine.

 

Primarni cilj projekta je primjenom medijskog i emocionalnog odgoja povećati razinu medijske i emocionalne pismenosti i socijalnih vještina te time pridonijeti socijalnoj uključenosti djece u društvo, prevenciji (elektroničkog) nasilja među djecom te povećanju sigurnosti i odgovornosti u virtualnom svijetu. Sekundarni cilj projekta je potaknuti djecu na stvaralaštvo i na međusobno dijeljenje  stečenog znanja. Također, projektom želimo stvoriti kritički osviještene korisnike koji će promišljati o medijskim sadržajima koji im se nude.