Pozivamo Vas da poslušate naš okrugli stol „Ekrani i djeca predškolske dobi“ koji će se 18. svibnja 2021. godine od 17 do 19 sati održati kao završni događaj prve godine provedbe projekta „Prevencija, a ne intervencija!“ kojeg naše Društvo provodi uz potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u Velikoj Gorici. Uslijed epidemiološke situacije, događaj će se održati u virtualnom svijetu, odnosno putem platforme Zoom.

 

Cilj okruglog stola je okupiti dionike, odnosno partnere projekta, a teme su, uz prevenciju ovisnosti o medijima i medijskim sadržajima kod djece predškolske dobi kao glavne teme, ujedno i mentalno zdravlje djece u vrijeme pandemije, uloga lokalne zajednice u prevenciji ovisnosti o medijima i medijskim sadržajima kod najmlađih, odnos predškolaraca i malih ekrana, odnosno količina i načini na koje se mediji i medijski sadržaji koriste u odgojnim programima predškolskih ustanova, ali i kod kuće, uloga obitelji u medijskom odgoju djece i prevenciji ovisnosti o medijima te ostala aktualna pitanja.

 

Slušatelji okruglog stola imat će priliku postavljati pitanja sudionicima, a po održavanju događaja donijet ćemo zaključke okruglog stola koji će biti objavljeni na stranicama našeg Društva i upućeni stručnoj javnosti kako bi mogli doprinijeti razvoju javnih politika u budućnosti.

 

Na okruglom stolu predstavit ćemo priručnik koji smo izdali u sklopu ovog projekta – „Mediji i djeca predškolske dobi: priručnik za odgojitelje u dječjim vrtićima“, a namijenjen je odgojiteljima i odgojiteljicama i sadrži radne materijale koje mogu koristiti u svom radu s djecom.

 

Registracija:

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMtcuiopjstHtELg_Ggcr726K-4SDT2iMkM

 

Sudionici:

Lana Ciboci, potpredsjednica Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu / Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment

Arijana Mataga Tintor, savjetnica za predškolski odgoj, školstvo i šport Grada Velike Gorice

Sanda Puljiz Vidović, ravnateljica Centra za djecu mlade i obitelj Velika Gorica

Barbara Miletić, psihologinja DV Žirek, Velika Gorica

Mirela Špičić, odgojiteljica DV Žirek, Velika Gorica

Ružica Brunšek, majka djeteta polaznika DV Žirek, Velika Gorica

Ivana Dubovečak, urednica dječje radio emisije Zvonjalica, City radio, Velika Gorica

 

Program:

  1. Otvaranje okruglog stola i pozdravi gostiju
  2. Uloga lokalne zajednice u prevenciji ovisnosti o medijima i medijskim sadržajima kod najmlađih
  3. Mentalno zdravlje djece u vrijeme pandemije
  4. Razmjena iskustava u korištenju medija kod djece predškolske dobi u vrtićima i kod kuće
  5. Rasprava, pitanja publike i zaključci