Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu našlo se među odabranim projektima kojima je Zaklada „Hrvatska za djecu“ odlučila dati potporu temeljem prijave na Javni poziv za podnošenje prijava pravnih osoba za (su)financiranje programa i projekata. Naime, radi se o nastavku istoimenog projekta iz 2019. i 2020. godine. Dio projekta obuhvaćat će škole u područjima od posebne državne skrbi, dok će se preostale radionice za učenike održavati u OŠ Augusta Harambašića u Zagrebu. Radionice za djecu od 5 do 10 godina održat ćemo u prostorijama naše udruge. 

Primarni cilj projekta je primjenom medijskog i emocionalnog obrazovanja povećati razinu medijske i emocionalne pismenosti i socijalnih vještina te time doprinijeti socijalnoj uključenosti djece u društvo, prevenciji (elektroničkog) nasilja među djecom te povećanju sigurnosti i odgovornosti u virtualnom svijetu. Sekundarni cilj je potaknuti djecu na stvaralaštvo i na međusobno dijeljenje stečenog znanja. Posebnost ovog projekta je upravo to što uključujemo različite dobne skupine djece iz različitih područja Hrvatske i s njima provodimo raznolike aktivnosti. Planiramo obuhvatiti više od 500 djece koja će biti osposobljena za prijenos i širenje stečenog znanja u svojoj sredini. Projekt „Izrazi se medijima i emocijama” s provedbom započinje ovaj mjesec i traje do prosinca 2022. godine. 

Na projektu surađujemo s udrugom Pragma koja će u školama provoditi radionice emocionalne pismenosti. 

Po završetku provedbe aktivnosti u školama pozvat ćemo učenike da sudjeluju u nagradnom natječaju u kojem pobjednici (cijeli razred) dobivaju priliku razgledati grad Zagreb te osvojiti ulaznice za kazališnu predstavu.

Zaklada „Hrvatska za djecu“ neprofitna je organizacija koja konstantno potiče stvaranju novih načina i pristupa u brizi za djecu s različitim potrebama. Hvala joj na ponovnom ukazanom povjerenju. 😊