Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu u suradnji s Udrugom Pragma uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja poziva sve učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske da sudjeluju u natječaju projekta Prikaz ljepote na društvenim mrežama!

Na radionicama održanim proteklih mjeseci naši su predavači s učenicima razgovarali o tome s kakvim se sve prikazima ljepote susrećemo na društvenim mrežama – a sad želimo vidjeti što su naučili!
Kako sudjelovati?

U samo nekoliko jednostavnih koraka naši učenici mogu pokazati svoje znanje i vještinu kritičkog razmišljanja i sudjelovati u nagradnom natječaju.

1. korak – osvrnite se (obratite pozornost na objave na društvenim mrežama, reklame, TV, internet i plakate) i pronađite primjer u medijima za koji smatrate da:

  •  odražava stereotipe,
  •  nerealno prikazuje nečiji fizički izgled,
  •  je dorađen pomoću alata za obradu fotografija ili
  • je kreiran sukladno novim trendovima koje nameću društvene mreže

2. korak – uslikajte ili snimite što ste pronašli

3. korak – podijelite s nama svoje mišljenje – zašto smatrate da se Vaš primjer uklapa u jednu od gore navedenih kategorija i kako biste ga promijenili da primjereno odražava nečiji fizički izgled.

4. korak – pošalji nam svoj primjer na info@dkmk.hr do 21. lipnja 2023.!

Sudjelovanjem u nagradnom natječaju dobivate mogućnost osvajanja jedne od vrijednih nagrada, a svi sudionici dobit će simboličnu nagradu.

Nagrade: 1. mjesto – Pametni sat, 2. mjesto – Bluetooth slušalice, 3. mjesto – Bluetooth zvučnik

Podsjećamo, vaše radove čekamo do 21. lipnja 2023. nakon čega rezultate objavljujemo dva tjedna kasnije.

Sretno!

Pravila kreativnog natječaja – Djeca medija