U današnje vrijeme medijski odgoj i obrazovanje trebali bi započeti od najranije dobi, a u mnogim kućanstvima taj odgoj u potpunosti izostaje jer i samim roditeljima nedostaje znanja o medijima. Istraživanja pokazuju kako djeca redovito posjećuju društvene mreže (iako je dobna granica za pristup društvenim mrežama uglavnom 13 godina) te kako s roditeljima ne razgovaraju o tome što rade na internetu (EU Kids Online Hrvatska, 2017).

 

Stoga smo pripremili edukativnu radionicu medijske pismenosti za djecu od 5 do 10 godina u uredu naše udruge:

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu,

Dragutina Golika 28, Zagreb,

 

koja će se održati 25. 10. od 18 do 19 sati.

 

Dok su klinci i klinceze na radionici, roditelji su slobodni otići na kavu, podružiti se i obaviti što trebaju. Molimo vas samo da nas pri dovođenju djeteta/djece obavijestite o eventualnim alergijama (budući da će na radionici biti grickalica i sokova za djecu).

 

S obzirom na to da je broj djece u prostoru ograničen, molimo vas da prijavite sudjelovanje svog djeteta/djece tako da pošaljete ime, prezime i dob djeteta/djece na info@dkmk.hr.

 

Radionica je otvorenog tipa i prijaviti se mogu sva zainteresirana djeca, a održava se u sklopu projekta „Izrazi se medijima i emocijama“ koji financira Zaklada Hrvatska za djecu. Cilj projekta je stvoriti kritički osviještene korisnike koji će promišljati o medijskim sadržajima koji im se nude.

 

 

Autorica: Tina Hrubi, mag. comm.

Plakat: Canva