Projekt [Škola medijske pismenosti za učitelje] osmišljen je u svrhu upoznavanja učitelja s različitim potencijalnim utjecajima medijskih sadržaja – od oglašavanja, stereotipa, ideala ljepote i nasilnih sadržaja s posebnim naglaskom na elektroničko nasilje, njegove uzroke i posljedice te simptome prepoznavanja žrtvi takvih nasilnih djela.

Projektom želimo poticati diseminaciju znanja kroz edukaciju edukatora te dodatno unaprijediti medijske kompetencije učitelja kako bismo doprinijeli kvaliteti nastavnog procesa u tom području.

Kroz Školu medijske pismenosti za učitelje ističemo važnost različitog pristupa medijskog opismenjavanja djece s obzirom na njihov uzrast, ali i izloženost medijima.

Nadalje, upoznat ćemo učitelje sa stvaranjem medijskih sadržaja pomoću jednostavnih i besplatnih alata koje će moći primijeniti u radu s djecom. Također, svi polaznici Škole medijske pismenosti dobit će edukativne materijale; brošure, priručnike i radne listiće koje će koristiti u radu s djecom. Sudjelovati će učitelji iz različitih dijelova Hrvatske što će pridonijeti širenju znanja iz područja medijskog  obrazovanja u većem broju hrvatskih županija. Škola će se održati krajem kolovoza ili početkom rujna.

Projekt se provodi uz potporu Agencije za elektroničke medije.