Provedbom individualnih konzultacija za umirovljenike Zaklade „Zajednički put“ educirali smo osobe starije životne dobi o utjecaju i razvoju novih medija, upoznali ih s pozitivnim i negativnim stranama virtualnog svijeta i načinima zaštite.

 

Tijekom konzultacija stavili smo naglasak na područja za koja sami umirovljenici smatraju da im manjka znanja, tj. u skladu s njihovim prijašnjim znanjem i aktivnostima kojima se planiraju baviti. Svake konzultacije su sadržale upute oko korištenja platforma za video pozive i sastanke, preuzimanja i aktiviranja aplikacija, kreiranja adrese elektroničke pošte i korisničkih računa unutar aplikacije.

Štoviše, ukazali smo im koliko novi digitalni mediji utječu na njihovu komunikaciju i jesu li se pravila ponašanja i bonton, zbog novih medija i u njima, doista promijenili.

 

Prema rezultatima evaluacija možemo zaključiti kako su korisnici bili zadovoljni održanim konzultacijama, njihovom kvalitetom i načinom provedbe. Za našeg predavača Ivana Fedora i predavačice Irene Petrović i Line Malek imaju samo riječi hvale:

 

Super mi je bila ova radionica. Nisam znala što mogu očekivati, ali sam naišla na prekrasne mlade ljude koji su mi s puno profesionalnosti, susretljivosti i dobre volje pokazali puno toga u vezi mog pametnog telefona. Sigurna sam da ću dosta toga zaboraviti, pa se odmah sad zapisujem i za drugi put.

 

Zahvaljujemo Gradu Zagrebu na kontinuiranoj podršci te se veselimo budućim suradnjama!

 

Autorica: Ivana Folo, mag. comm.

Fotografija: Zaklada „Zajednički put“ i volonterka DKMK-a Irena Petrović, 2022. godine