I ovu šestu godinu zaredom u sklopu Programa pozitivnog razvoja i prevencije društveno neprihvatljivih ponašanja djece i mladih Grada Velike Gorice DKMK kroz projekt medijske pismenosti educira velikogoričke učenike. U sklopu projekta Videoigre igraj s nama da ne bude drama! održat ćemo ukupno 24 radionice za učenike petih razreda, a provedba će trajati od listopada do kraja studenog 2018. godine. Osnovni dugoročni cilj ovog projekta je stvaranje preduvjeta za prevenciju negativnih utjecaja igranja videoigara na djecu, ali i poticanje djece da odabiru kvalitetne videoigre, primjerene njihovoj dobi te one koje će im pomoći u procesu učenja. Također, cilj je potaknuti učitelje / učiteljice da neposredno stečena znanja koriste za poboljšanje komunikacije i medijske pismenosti u svojim školama s naglaskom na prevenciju negativnog utjecaja videoigara, ali i korištenje videoigara kao alata za učenje i pospješivanje pamćenja.

Na ukupno 24 radionice o videoigrama sudjelovat će učenici svih petih razreda OŠ Jurja Habdelića, OŠ Nikole Hribara, OŠ Eugena Kumičića, OŠ Eugena Kvaternika i OŠ Šćitarjevo.

Tijek naših radionica i šarenilo dječjih uradaka koji će proizaći iz njih možete pratiti putem naših službenih profila na društvenim mrežama.

Veselimo se još jednom edukativnom i zabavnom setu radionica u Velikoj Gorici te zahvaljujemo Gradu i Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport na potpori i ukazanom povjerenju.