Pozivamo sve zainteresirane roditelje djece predškolske i rane školske dobi (ali i ostale) na webinar „Važnost medijske i emocionalne pismenosti” koji će održati doc. dr. sc. Lana Ciboci Perša i Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik 5. svibnja 2022. godine u 18.00 sati.

Sadašnjim i budućim roditeljima ćemo kroz webinar predstaviti niz smjernica kojima mogu regulirati korištenje medija od strane svoje djece, pružiti im konkretne primjere iz stvarnog života, upoznati ih s hrvatskim i međunarodnim istraživanjima o korištenju medijskih sadržaja kod djece, te ih osvijestiti koliko lako može doći do stvaranja ovisnosti o medijima pri izostanku pravila o korištenju medija, nadzora i komunikacije u obitelji vezane uz korištenje medijskih sadržaja. Također, roditelje ćemo upozoriti na važnost očuvanja privatnosti djece u virtualnom svijetu te ih upozoriti na moguće probleme prilikom čestog objavljivanja fotografija vlastite djece, posebice na otvorenim profilima na društvenim mrežama.

Isto tako, cilj je roditeljima pružiti i emocionalnu podršku edukacijama našeg partnera, udruge Pragma, koji će ojačati socio-emocionalne kompetencije i vještine roditelja te ponuditi brojne savjete za razvoj emocionalne inteligencije kod djece od najranijeg doba.

Svi zainteresirani sudionici mogu pristupiti webinaru putem sljedeće poveznice:  https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZAqdu6rrjMtH9FB7OJCTBdFtw-9AforNufh.

Veselimo se online susretu!

 

Projekt „Roditeljstvo u digitalno doba” Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu provodi uz potporu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Samobor i udrugom Pragma.

 

Autorica: Ivana Folo, mag. comm.

Fotografija: Canva.com