Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu poziva osnovne škole s područja posebne državne skrbi da se prijave za sudjelovanje u projektu Dezinformacije pod povećalom djece koji provodimo uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja!

Projekt uključuje edukacije za učitelje i stručne suradnike te radionice za učenike od petih do osmih razreda na temu dezinformacija. U sklopu projekta kreirat ćemo i brošuru o dezinformacijama za roditelje koja će biti podijeljena školama koje sudjeluju u provedbi, a ostaloj zainteresiranoj javnosti brošura će biti dostupna putem naše internetske stranice. Projekt provodimo tijekom školske godine 2023./2024, a sudjelovanje kao i sve projektne aktivnosti su u potpunosti besplatne za škole.

Više o projektu pročitajte na sljedećoj poveznici: https://djecamedija.org/dezinformacije-pod-povecalom-djece/.

U projektu već sudjeluju OŠ Kustošija iz Zagreba te OŠ ”Vladimir Nazor” iz Pisarovine, a ovo je prilika da nam se pridruži još jedna škola!

Kako se prijaviti?

Škole iz područja posebne državne skrbi imaju priliku prijaviti se na natječaj slanjem motivacijskog pisma u kojem će objasniti zašto smatraju da je medijska pismenost važna te kako će sudjelovanje u projektu Dezinformacije pod povećalom djece doprinijeti njihovoj školi.

Svoje prijave pošaljite na adresu mediji@dkmk.hr do 15. prosinca 2023., a mi ćemo temeljem pristiglih prijava do 20. prosinca odabrati jednu školu za sudjelovanje u projektu.

Veselimo se vašim prijavama!