Nova generacija učenika novinara Hrvatskog školskog sportskog saveza u sklopu projekta sportskog novinarstva „Igram, pišem, lajkam“ uskoro se sastaje u Poreču. Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu ponosni je partner ovog zanimljivog projekta, a naši će članovi održati predavanja i radionice za mlade sportske novinare.

 

Projekt „Igram, pišem, lajkam“ je sportsko-edukativna inicijativa Hrvatskog školskog sportskog saveza čiji je glavni cilj educiranje mladih srednjoškolaca s ciljem promocije sporta i tjelesne aktivnosti, uspjeha mladih hrvatskih sportaša, ali i medijskog opismenjavanja djece i mladih kroz sportski dio odgojno-obrazovnog sustava.

Društvo za komunikacijsku kulturu partner je na projektu od 2021. godine, a članovi aktivno sudjeluju u projektu kao stručni žiri u selekcijskom procesu finalista i pobjednika projekta te kao predavači na IPL novinarskom kampu u Poreču.

Hrvatski školski sportski savez je uz pomoć naših članova odabrao 15 finalista projekta koji će od 5. do 8. veljače sudjelovati na IPL novinarskom kampu, odnosno edukaciji u Poreču koja se sastoji od predavanja i radionica o sportskom novinarstvu, medijskoj pismenosti, odnosima s javnošću te radionicama o društvenim mrežama, fotografiranju i snimanju.

Više o novinarskom kampu i odabranim finalistima pročitajte na službenoj stranici HŠSS-a.

Naša volonterka Marija Bobinski koordinatorica je ove edukacije i samog projekta ispred Hrvatskog školskog sportskog saveza, a naš volonter Ivan Fedor svoja će znanja o radijskom novinarstvu, izvještavanju u sportu i medijskoj pismenosti podijeliti s finalistima projekta na edukaciji u Poreču.

Nakon ove edukacije, projekt se nastavlja na Državnim prvenstvima školskih sportskih društava u Osijeku, Poreču, Puli te Rijeci, gdje će mladi školski sportski novinari svoja novostečena znanja moći primjeniti u praksi izvještavajući s državnih prvenstava te stvarajući sadržaj za društvene mreže.

Čestitamo svim učenicima i mentorima koji su pozvani sudjelovati u projektu, a zahvaljujemo i svima čije smo izvrsne prijave pročitali.

Veselimo se susretu i višednevnom radu – „igranju, pisanju i lajkanju“ s novim učenicima novinarima školskog sporta!

 

Tekst: Marija Bobinski, mag. comm. et univ. bacc. soc.

Fotografije: Hrvatski školski sportski savez/Tea Franjić